24. dets 2020

Heegeldatud kardin

Kardina eesmärk ei olnud katta tervet akent vaid osa sellest, et varjata ära aknast paistev duššinurk. Heegeldamine võttis päris mitu kuud aega, kuna kasutasin üsna peent heegelniiti. Ja et tegu on kokku heegeldatud motiividega, siis võttis ka otste peitmine omajagu aega.
Aga niiöelda jõulukingitus iseendale.

20. dets 2020

Lillekiik

Väike katsetus makrameetehnikas. 30 meetrit nööri ja tulemuseks kahekorruseline lilleampel.
 

13. dets 2020

Heegeldatud unenäopüüdja


Suvila magamistoa aknale sai hea une tagamiseks heegeldatud unenäopüüdja. 

Ühe õhtupoolikuga sai hakkama.

4. okt 2020

Korrastatud (kiiksuga) metsaalune

Lisaks muudele aiatöödela sai ka tänavu jupike võsastunud metsaalust korrastatud. 
Nii sai tehtud metsamuumide maja, seeneperekond ja seenemikud.
Igatahes on tulemus üsna vahva.

17. juuli 2020

Roosa-roheline lapitekk

Remonditud suvila ja uus kujundus vajasid ka uut lapitekki. Valitud said rohelised ja roosad toonid, sekka ka natuke tumepunast. Algselt oli idee teistsugune, aga töö käigus mõtted muutusid ja tulemuseks kaootiliselt paigutatud erinevates toonides ribad. Keskel rohekamad, servades rooskamad toonid.

7. juuli 2020

Maalitud rukkililled

Idee küpses talvel, kui nägin poes valgeid puidust lumehelbeid. Maalisin akrüülvärvidega nendest rukkililled ja kinnitasin kruvidega kuuri seinale. Samuti akrüülidega said maalitud varred, lehed ja puhkemata õied. Krabast ostsin veel puidust lepatriinud, mis silikooniga seinale said kinnitatud. Lõpptulemus oli päris vahva. Mõned rukkililled said tehtud ka kompostikastile.
Ise olen tulemusega väga rahul.

Lapitehnikas õmblusmasinate katted

Tegelikult juba möödunud suvel "suvetööna" valminud lapitehnikas õmblusmasinate katted käsitööklassi. Pedagoogilisem oleks olnud muidugi õpilastega teha, aga nii sai rutem ja õpilastel oma lapitööde kavandamiseks hea ideid ammutada.



1. märts 2020

Üle heegeldatud kuusekuulid


Nagu ütleb eesti vanasõna "Rege rauta suvel, vankrit talvel", siis peale jõule oli paras aeg hakata valmistuma järgmisteks jõuludeks. Nii valmis komplekt üle heegeldatud kuusekuule. Heegeldamisel on kasutatud värvilise setu pitsi motiive. Nüüd jääb vaid oodata jõule, et näha kuidas kuulid ka kuuse küljes välja näevad.
 

2. veebr 2020

Mõned meetrid pitsi

Ei midagi erilist. Lihtsalt mõned meetrid pitsi suvilasse kardina alläärde ja samasugune pits ka käterättide servadesse.


22. jaan 2020

Kadakaketastest

Tegelikult juba suve hakul tegin kadakaketastest uude valmivasse sauna kadakapaneeli. Lisaks silmailule annavad kadakakettad sauna ka mõnusat kadakalõhna. Liimimiseks kasutasin veekindlat puiduliimi. Talvel sai üle jäänud ketastest ka kadakane jõulupärg tehtud.