3. sept 2018

Suvi aias

Sel suvel said aias suuremad kujundustööd lõpetatud. Nüüd on ainult korras hoidmise vaev.

Telgedel kootud linik

Telgedel kootud linik. Materjaliks niidid ja peenvillased lõngad, mis mitmekümne kaupa kokku pandud ja lõimede vahele kootud.
 

Eesriidekardinad

Uueks õppeaastaks said valmis kooli käsitööklassi riiete proovimise ruumile uued lapitehnikas kardinad. Materjaliks vanad kanganäidised, paela ja pitsijupid. Ruutude suuruse määraski kanganäidiste suurus. Tagumise poole jaoks sai kasutatud kapis seisnud kolepruuni kangast, millele ilme andmiseks tikkimismasinaga tikandid peale tegin.

Šokolaadi- ja rahatasku ning sünnipäevakaart

Ühele juubilarile tehtud komplekt, mis koos šokolaadiga käib šokolaaditaskusse. Šokolaaditaskut lahti sõlmides on avastamisrõõmu tükiks ajaks.

Veel mõned kinkekotid

Tuletõrjetemaatiline kott ja sünnipäevakotid paelajääkides ning sügisestest kunstlehtedest ja paberlõigetest.

24. juuni 2018

Saalikujundus lõpupäevaks

Tänavusteks lõpupäevadeks sai tehtud täiesti uus saalikujundus. Aastaid tagasi koolimajas kasutusel olnud kardinad õmblesin pikkadeks ribadeks, mis kokku keritud saali ruloode külge kaarteks sidusin. Kaarte vahele riputasin paelad ja traadi otsas katseklaasides ka roosid. Tulemus nägi välja luksuslik. Pildil pole küll näha aga ka kõrvalaknal oli analoogne kujundus ja kui aktuse ajaks aknad lahti tehti, siis hakkasid kõrvalakende paelad oma elu elama ning tuuleõhu käes romantiliselt hõljuma.

Saali lauale sai ka lilleseade poengidest ja fuajeesse suured lilleämbrid põdrakanepi, kitseenela ja poengidega. Fuajee lilleämbritega astusin natuke ämbrisse. Kuna väljas sadas, siis ei tahtnud naadiõisikute järele minna seetõttu oli lõpptulemus liiga massiivne ja tihe. Samuti selgus, et kitseenelas ja põdrakanep pole kõige paremad lõikelilled ja kippusid päeva lõpuks närbuma ja longu vajuma.


6. jaan 2018

Tänavused kinkepiparkoogid

Tänavusteks jõulupühadeks sai tehtud loendamatul arvul piparkoogisüdameid. Kaunistuseks valge glasuur ja tükeldatud kuivatatud marjade ja puuviljade segu ning kõrvitsaseemned. Lisaks sai küpsetatud ka mõned piparkoogitaignast teeküünlaalused.