22. dets 2012

Sügisest keraamikat

 Lillepott, millele reljeefse linase kangaga sissepressitud muster. Pildil seda kahjuks eriti näha pole.
Eelmisel hooajal sai tehtud analoogseid ahjupotte endale. Küpsetavad väga hästi. Need kaks aga lähevad kingituseks. Muster pottidele on saadud üraskite poolt näritud puupulgaga savil rullides.
 Liblikad on mõeldud kevadel mõnele suurele kivile liimimiseks, et aeda ilmestada. Liblikad said algselt angoobitud (savivärvidega värvitud) oranzi ja kollase tooniga. Peale põletamist ahjust välja tulles oli oranzist saanud punakaspruun ja kollasest rohekas toon. Värvid hakkasid mulle meeldima ja nii sai ka üks käte vahel vormitud kauss samade toonidega rahvariideseelikut meenutava triibustiku.

15. dets 2012

Heegeldatud kaltsuvaibad

Kuna mul kangastelgi pole, siis teen jätkuvalt kaltsuvaipu heegeldades. Need kaks vaipa on juba suvilas kasutusel. Pruun vaip mõõtudega 90x277 ja rohekates toonides vaiba mõõdud 77x165. Igatahes kaltsu (vanu rõivad ja kardinaid) kulus kõvasti, kappidesse tekkis palju vaba ruumi ja põrandad näevad kenad välja.

Vitraažaken masintapiga

Käisin hiljaaegu ühel kursusel, kus õpiti masintapist raamiga jõuluakent valmistama. See tegelikult rohkem selline poiste tööõpetuse teema aga nagu näha sain ka mina hakkama. Tõsi küll ilma juhendaja abita oleksin jänni jäänud. Ainult akna kavandi tegin ilma abita.