21. mai 2012

Kilekottidest vaip ja veel üks uksestopper

Sain lõpuks valmis kilekottidest heegeldatud vaiba. Suurus 93x160 cm. Kokku kulus umbes 60 erinevas suuruses kilekotti. Tegemine võttis kaua aega seetõttu, et vahepeal sai materjal otsa.
Mulle hakkasid meeldima uksestopperid. Tunduvad kuidagi sümpaatsed ja soliidsed. Nii tegin veel ühe juurde. Kudusin ristkülikukujulise tüki ja õmblesin kokku. Täidiseks taas oad. Kui ükskord nälg majas, siis toidutagavara on olemas. :))

5. mai 2012

Dekoratiivkeraamikat

Aiahooaeg on alanud. Seni olen igal aastal aias olevasse veesilma ostnud plastikust kunstvesiroosi, mis järgmisel kevadel minema tuleb visata, sest on muutunud koledaks. Nüüd tegin vesiroosi savist. Penoplasti tükile sai vetttaluv roheline kangas ümber tõmmatud ja tekkis leht. Sellele liimisin savist õie ja katsetamisel jäi lill ilusti veepinnale hõljuma.


Vannitoa seinale joonistasin kunagi kalad. Nüüd said need endale seltsi samasugused savist kalad reljeefsel saviplaadil.
Oma tuppa tegin kausi, kuhu saab panna pudipadi, mis muidu lauanurgal vedelesid (võtmed jms.) Kauss on väljast angoobitud (savivärvidega värvitud) ja seespool on kasutatud skrafiito tehnikat.