22. apr 2012

Lipp lipi peal, lapp lapi peal nõelapistega



Kuna mul kangastelgi pole, siis olen siiani teinud heegeldatud või punutud kaltsuvaipu. Nüüd oli kogunenud hulgaliselt vanu paksemast kangast rõivaid, mida heegeldada ei anna. Lõikasin siis rõivastel õmblused ära ja sain suvalise kuju ja suurusega tükid. Ladusin need põrndale servapidi üksteise peale ja õmblesin aedpistes kinni. Kiht kangast vaheriideks, jäigem riie alusriideks ja vaip valmis. Tumedama vaip (98x178cm) on tehtud seemisnahkse pinnaga riidetükkidest. Heledma vaiba (80x178cm) jaoks kasutasin villaseid riidetükke. Ääre palistasin valge kardinavuaaliga.

Veel keraamikat

Ahjuvorm mahtuvusega 3 liitrit. Ära proovitud ja töötab väga hästi. Tegemisel juhtus selline äpardus, et kaas sai suur. Tegin uue kaane ja see sai väike. Lihtsalt ei osanud õieti arvestada, kui palju savi kuivades kokku tõmbab. Kolmandat kaant ei hakanud enam tegema - lihvisin lihtsalt suurema kaane klaasilihvimise masinaga väiksemaks.
Lillepotid, kus nüüdseks on juba ka lilled sees. Pruuni potiga juhtus ka väike äpardus. Nimelt pidi ta algselt tulema kollane aga ahju elektroonika juhtus midagi, temperatuur lülitus ise kõrgemaks ja kollane kärssas pruunikaks. Aga tulemu on igati lahe. Jääb mulje nagu oleks anum tehtud nahkehistööna.
Veel üks leivavorm. Kui eelmisel leivavormil oli kiri: "Sooja leiba sooja südamega." siis sellel on sama tekst võru keeles: "Lämmind leiba lämmä süamega.". Kõrval on kahevärvilisest savist tehtud kaks väikest sibullille potti.

Keefirivärvidega kaardid


Ääretult lihtsate võtetega väga efektne tulemus.